Sista dagen på året

Nu har vi äntligen landat på den sista dagen i den sista månaden innan det blir år 2010!
Fattar ni, det har gått hela tio år sedan millenieshiftet, jag som tycker det var nyss det inträffade.

Just nu ligger jag och min kära och tittar på Prison Break, helvetiskt bra serie alltså. Jag kanske var den enda som inte följde med när den gick på tv, men jag har missat något alltså. Till helgen ska vi införskaffa sässong 2, det är ett som är säkert.

HAPPY NEW YEAR



BRUDAR, BRUDAR, BRUDAAR
DÅ VAR DET SNART DAX IGEN DÅ!


Vilka sömntutor

Oj vad vi sover länge om mornarna/dagarna! Vi som hade planerat att åka skridskor och grilla idag, men det känns liiite för kallt för att jag ska snöra på mig grillorna. Vad ska vi då hitta på tro? Skulle behöva åka in till stan och hämta min pälsmössa som har varit hos sömmerskan de senaste två dagarna och så skulle jag behöva införskaffa en bh med löstagbara band till min nyårsklänning. Känner på mig att det blir en skön med ändå hektisk dag.

Stadstur

Hej på er!
Det blev en sväng på stan idag trots allt, fick med mig en tröja från MQ och lite underkläder från hm. Nu befinner jag mig hemma hos hjärtat och han och bröderna har precis dunstat till gymmet och jag funderar på att klä på mig riktigt varmt och ge mig ut på en promenad! Det kommer bli så att jag nästintill tvingar mig själv ut för att det är så kallt, det vet jag. När jag kommer in sen så är jag värd en lång varm dusch och en mysig karl, minsann! Nu ska jag ta mig i kragen och byta om.

Måndag

Håller på att småplocka lite här hemma innan älskling kommer hem från hockeyn. Jag har även hunnit med att varit iväg och hyrt film och köpt lite gott som vi ska äta ikväll. Tidigare idag så har vi haft en heldag på stan jag och T för att kolla in rean, men det var inte mycket att skryta över enligt mig. Vi fick med oss en slips som Tommy ska ha på nyår och jag hittade ett halsband. Nu ska jag sätta igång ett avsnitt av Prison Break och sedan pussa på min karl när han kommer hem. Ciao!


Glad att jag har dig vid min sida! :)

Bilder sen julafton









80 års middag

Godmorgon, ja här hemma tassar vi fortfarande runt i underställ och tofflor efter att ha varit ute och skottat. Idag ska vi bara ta det jävla lugnt och mysa hela dagen, blir nog en promenad ute i solen senare idag också. Igår var det 80 års middag hemma hos mormor och morfar, det bjöds på himla massa god mat och det var roligt att träffa kusinerna och deras respektive, inte så ofta vi ses eftersom att dom bor på annan ort. Nu vill T ha hjälp med att renbädda! Ha en bra söndag.

Underbara du

Nu har det spelats monopool för hela slanten, kom två efter Mattias! Snart är det dax att kyrpa till kojs, tur att jag har underbart sällskap. Det blir en tidig morgon imorgon, för att jag hade tänkt att hinna gå en promenad innan jag ska åka in till stan med Kjell och Carina runt halv elva, dessvärre så tror jag att jag kommer vara på tok för trött så vi låter det stå öppet det där med promenaden, tro mig.




Julbak

Håller på att baka lite julgodis här hemma, bland annat wienerrnougat som står ute på altanen för stelning. Jag har en liten hjälpreda här också minsann, Niko hjälper mig att slicka rent skålarna, mums!

Wienernougat

100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Smält nougaten i ett vattenbad. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. Blanda ner den rostade mandeln. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.


Avatar

Imorse var det dax för personalvisning på Avatar, en riktigt bra och välgjord film enligt mig och den kan nog lova upp till förväntningarna om att den var en av världens dyraste filmer att producera! Efter filmen hann jag en sväng på stan med mamma för att hjälpa henne med lite julklappar. Nu befinner jag mig på bion och så ska det förbli tills ikväll när jag slutar vid nio.


Tjing Ht.2009

Nu har jag i princip tagit jullov, gjorde bort en sista redovisning imorse och nu är jag helt fri från vad läxor heter! Det ska vi fira med klippning och färgning av hår hos frissan idag. Ska åka hem till min älskling ikväll och ha en riktig myskväll med honom.

Åter till nuet, sitter och väntar på att klockan ska bli ett så att jag får sluta någon gång, är måttligt uttråkad på islam må jag säga.

Hjärtegull

Nu har jag tagit plats i sängen bredvid mitt hjärta. Tommy har nyss sett klart på en film och nu tycker han att jag har suttit här på tok för länge så bäst trots att det är jag som har tjatat på honom att gå från tvn hela kvällen, men bäst att jag lyder hans order. Tänkte mest bara berätta att jag har varit riktigt flitig idag, har bakat två sorters julgodis och varit ute med hunden på en långpromenad.

Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter. 



En busig Morris efter en långpromenad med matte.


Lördag 12 december

Gårdagen var underbar och jag hade verkligen tokroligt från början till slut och det är tack vare ett gäng roliga människor och världens bästa pojkvän, tack för det. Ikväll är det lördagsmys för hela slanten, älskling kommer och hämtar mig klockan nio när jag har jobbat klart och då ska vi åka och hyra film och köpa en massa godsaker som vi kan frossa i oss ikväll. Nu ska jag jobba klart här på bion och invänta att klockan slår nio så jag får åka hem och pussa på min t.

Julklappslek

Pratade nyss med Tommy och han var på stan och köpte julklappar, han hade till och med köpt en julklapp till mig?! Jag är säker på att jag kommer hinna tjata ur honom en och annan ledtråd innan julafton, nyfiken som jag är. Imorse hade vi massage på idrottsmedicinen, guud så skönt det var! Snart väntar filosofi, tätt följt att alternativmedicin.

6 december

Vad fort det kan vända. Nu är jag tillbaka på banan igen efter en heldag till sängs igår. Humöret är på topp och jag har nyss pussat älskling hejdå när han skulle bege sig på gymmet. Tänkte passa på att göra bort lite läxa innan det blir något annat. Pratade nyss med mor min och tydligen så är det julbak hemma idag, hoppas vi hinner hem innan dom har bakat klart.

Bakisdag

Vilken dag alltså, fyfan! Vaknade av att tommy hade ställt väckaren på halv tio i morse. Trodde först inte att det var sant, bakis som ett svin så pallrade jag mig upp efter ett antal försök att övertala gubben om att vi skulle ligga kvar ett tag till. Tyvärr så lyckades jag inte med det utan det bar av till Husum för att ha "pysselafton" med hela tjocka släkten. Ingen hit enligt mig! Hade jag varit pigg och fräsch så hade det säkert varit mycket roligare...

Gårdagen börjar i alla fall hemma hos mig med bönan min. Vidare till en förfest där ett gäng roliga brudar befann sig, träffade bland annat några ansikten man inte sett på länge, roligt. Resten av kvällen spenderade vi på Harrys!


Adventsmys på Elsavägen


Julshopping?

Hittils har dagen var utomordentligt bra. Slutade redan efter första lektion pågrund av att praktikanten vi har på idrotten var anmäld sjuk och svenskaläraren skulle ha muntliga NP, så vi som redan var klar fick ge oss av hem. När jag kom hem slumrade jag till i soffan en stund innan det var dax att möta upp baby på stan för lite julshopping. Tyvärr som hittade jag inga julklappar idag, kom endast hem med ett 3 pack rakblad. Bättre lycka nästa gång kanske? Hur som helst så sitter jag och tittar på min fina pojke som ligger och halvsover i soffan nu. Hör att mamma donar ute i köket också, ska gå och fråga henne vad det blir för mat nu! Tjing


Vinterdag

Vilken bra start på december hörrni, -5 grader och strålande sol! Nu håller jag tummarna för att vintern har kommit för att stanna. Dagen har inte bjudit på några speciella händelser. Haft en lugn skoldag (som vanligt). Hade ett långt hål mitt på dagen så hann hem för att göra mamma sällskap som har varit hemma en vecka men börjar nu komma på fötter igen. Hon hade ringt ett x antal gånger under min idrottslektion, så antar att hon börjar bli lite rastlös att gå hemma. Slängde i mig lite lunch och sedan åkte vi och hämtade soffan som vi köpt till vardagsrummet upp. Fick även min efterlängtade jacka idag och jag är supernöjd! Nu tickar klockan iväg och jag ska krypa till kojs med min kära för att se några avsnitt CSI innan det är dax att sova!


Tyckte att det var lite tomt med bilder i bloggen så här är en ur arkivet, lillebror till höger och lossaspappa Göran till vänster. Han där i blå t-shirt ska föreställa min Morbror och den lilla blonda tösen är kusin min, som dessutom fyller 13 år idag, grattis stortjejen!


RSS 2.0